-- End of the comment -->

Presa - resurse si comunicate

Vă mulțumim că ne sprijiniți să ducem veștile mai departe!

Invitație de presă

“Natura: Sală de clasă” - proiect de educație incluzivă prin tehnologie digitală și ateliere experiențiale

Vă așteptăm vineri, 7 iunie 2024, la ora 11.15, să participați la lansarea proiectului “Natura: Sală de clasă”, un proiect dedicat copiilor cu deficiențe de vedere, implementat de Asociația Club Sportiv Tandem Arena și finanțat de Fundația Orange prin intermediul “Lumea prin Culoare și Sunet“, cel mai mare fond dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România.

Implementat la nivel național, proiectul “Natura: Sală de clasă” face parte din Educatedra, platformă online de educație alternativă incluzivă, ce oferă acestor copii acces la materiale de studiu digitale și tactile, integrate și adaptate nevoilor și capacității lor de percepție.

La eveniment vom parcurge împreună Aleea Senzorială din curtea muzeului iar apoi vă vom invita la un atelier de botanică și zoologie organizat în cadrul muzeului de științele naturii. Veți putea experimenta împreună cu copii nevăzători din Bacău și Buzău cum puteți învăța senzorial, cum se simte tactil o planșă termoformă sau cum se fac auzite căteva dintre viețuitoarele din fauna României.

Unde: Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” din Aleea Parcului nr. 9, Bacău

RSVP gilbert.iscu@natural-pr.com sau la telefon 0721284428, până pe 6 iunie 2024.

Citește tot comunicatul >>

Descarcă Comunicat de presă eveniment aici.

cover-web-Natura-sală-de-clasa-05-03
cover-web-Natura-sală-de-clasa-05-04
natura - sala de clasă - imagine 1
natura - sala de clasă - imagine 10
natura - sala de clasă - imagine 2
natura - sala de clasă - imagine 9
natura - sala de clasă - imagine 4
children with visual impairments sitting in a garden and studying insects and flowers --chaos 30 --ar 16:9 --style raw Job ID: a4276863-15cb-4f16-9752-fbd475cd860b

Comunicat de presă

“Studiu de caz: Natura” - proiect de educație incluzivă prin tehnologie digitală și ateliere experiențiale

Bacău 19 iulie 2022 - Asociația Club Sportiv Tandem Arena și Fundația Orange au prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment găzduit de Complexul Muzeal de Științele Naturii, proiectul “Studiu de caz: Natura” parte din platforma multisenzorială www.idea-isa.ro, dedicată copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere, integrați în școli speciale sau în învățământul de masă.

Implementat la nivel național, “Studiu de caz: Natura” face parte din conceptul educație alternativă incluzivă Educatedra, ce oferă copiilor cu deficiențe de vedere acces la materiale de studiu digitale și tactile, adaptate nevoilor și capacității lor de înțelegere. Citește tot comunicatul >>

Descarcă ilustrație video eveniment aici.
(1 item, 311 MB in total・expires on 24 July, 2022

Descarcă Comunicat de presă eveniment aici.

foto proiect sudiu de caz bc

Imagini eveniment

Eveniment cu presa

Invitație la atelierul senzorial de astronomie pentru copii cu deficiențe de vedere

Vă așteptăm marți, 19 iulie 2022, la ora 11.00, să aflați despre proiectul “Studiu de caz: Natura”, un proiect dedicat copiilor cu deficiențe de vedere, implementat de Asociația Club Sportiv Tandem Arena și finanțat de Fundația Orange prin intermediul “Lumea prin Culoare și Sunet“, cel mai mare fond dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România.

Implementat la nivel național, proiectul “Studiu de caz: Natura” face parte din Educatedra, platformă online de educație alternativă incluzivă, ce oferă acestor copii acces la materiale de studiu digitale și tactile, integrate și adaptate nevoilor și capacității lor de înțelegere.

La eveniment vom parcurge împreună Aleea Senzorială din curtea muzeului iar apoi vă vom invita la un atelier de astronomie organizat în aer liber. Veți putea experimenta împreună cu copii nevăzători din Bacău, Buzău și Tg. Frumos cum puteți învăța senzorial, cum se simte tactil o planșă termoformă sau cum se “aude” spațiul cosmic.

Unde: Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” din Aleea Parcului nr. 9, Bacău

RSVP gilbert.iscu@natural-pr.com sau la telefon 0721284428, până pe 18 iulie 2022.

Cu prietenie,

Asociatia Tandem

 

Proiectul "Studiu de caz: Natura"

invitatie presa bacau

Programul evenimentului

11.00 - 11.15  Sosirea si întâmpinarea invitaților

11:15 – 11:25  Scurtă prezentare proiect

11.25 - 11.45  Parcurgerea Aleii senzoriale

11.45 - 12:30  Atelier Astronomie în aer liber 

12.30 - 12.45  Feedback de la participanți

12.45 - 13.00  Sesiune de Q&A

 

O componentă importantă a proiectului “Studiu de caz: Natura” a fost caravana de ateliere senzoriale, organizată în parteneriat cu muzee locale și orașele cu cele mari comunități de copii nevăzători - Bucuresti, Buzău, Târgu Frumos și Cluj Napoca. Pentru copiii cu deficiențe de vedere, lecțiile de fizică, chimie și astronomie au devenit interactive, experiențiale; copii au făcut cunoștință cu sistemul solar în miniatură, au înțeles ce este expansiunea Universului și au explorat tactil planșe cu reprezentări sugestive de atomi și molecule.

În curând mai multe în jurnalul video al caravanei.

Proiectul "Ciripituri în natură"

cover-trattoria-presa-1

Programul evenimentului

13:30 – 13:50 – Prezentare proiect și program / Moment experiențial

13:50 – 14:10- Sesiune de întrebări și răspunsuri / Coffe break

14.15 - 15:00 – Atelier ornitologic în aer liber pentru copiii nevăzători

 

Eveniment cu presa

Invitație la atelierul de ornitologie pentru copii cu deficiențe de vedere

Te așteptăm marți, 3 noiembrie, ora 13:30, să afli despre rezultatele “Ciripituri în Natură”, un proiect dedicat copiilor cu deficiențe de vedere, implementat de Asociația Tandem și finanțat de Fundația Orange prin intermediul “Lumea prin Culoare și Sunet“, cel mai mare fond dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România.

Implementat la nivel național, proiectul “Ciripituri în Natură” face parte din Educatedra, platformă online de educație alternativă incluzivă, ce oferă acestor copii acces la materiale de studiu digitale și tactile, integrate adaptate nevoilor și capacității lor de înțelegere.

Cu această ocazie, te invităm și la un atelier de ornitologie organizat în aer liber. Vei putea experimenta cot la cot cu copii nevăzători, cum se simte tactil o planșă, ce texturi au diferitele părți ale păsărilor naturalizate sau cum comunică prin triluri păsările din jurul nostru.

Unde: Grădina Tratoriei della Nonna, Str. Popa Nan nr. 5, Bucureşti

RSVP gilbert.iscu@natural-pr.com sau la telefon 0721 28 44 28, până pe 2 noiembrie.

Cu prietenie,

Asociatia Tandem

Comunicat de presă

“Ciripituri în natură” - proiect de educație incluzivă prin tehnologie digitală și ateliere senzoriale


București 3 noiembrie 2020 - Asociația Club Sportiv Tandem Arena și Fundația Orange au prezentat astăzi în cadrul unui eveniment găzduit de Grădina Trattoriei della Nonna, rezultatele proiectului “Ciripituri în natură”, platformă pilot multisenzorială pentru științele naturii, dedicată copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere, integrați în școli speciale sau în învățământul de masă. 

Proiectul a fost posibil prin intermediul unui grant în valoare de 56.400 lei, sumă acordată de Fundația Orange în cadrul programului “Lumea prin Culoare și Sunet”, cel mai mare fond de finanțare dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România. Citește despre proiect...

O componentă importantă a proiectului “Ciripituri în natură” a fost caravana de ateliere ornitologice , organizată în parteneriat cu muzee locale din 6 orașe cu importante comunități de copii nevăzători - Bucuresti, Buzău, Bacău, Galați, Cluj Napoca și Brașov. Pentru copiii cu deficiențe de vedere, lecțiile de istorie naturală au devenit interactive, experiențiale; copii au explorat tactil păsări vii și păsări împăiate, pene, cuiburi sau ouă și au ascultat și au recunoscut trilul păsărilor în mijlocul naturii.

Află mai multe din jurnalul video al caravanei.