Presa - resurse si comunicate

Vă mulțumim că ne sprijiniți să ducem veștile mai departe!

cover-trattoria-presa-1

Programul evenimentului

13:30 – 13:50 – Prezentare proiect și program / Moment experiențial

13:50 – 14:10- Sesiune de întrebări și răspunsuri / Coffe break

14.15 - 15:00 – Atelier ornitologic în aer liber pentru copiii nevăzători

 

Eveniment cu presa

Invitație la atelierul de ornitologie pentru copii cu deficiențe de vedere

Te așteptăm marți, 3 noiembrie, ora 13:30, să afli despre rezultatele “Ciripituri în Natură”, un proiect dedicat copiilor cu deficiențe de vedere, implementat de Asociația Tandem și finanțat de Fundația Orange prin intermediul “Lumea prin Culoare și Sunet“, cel mai mare fond dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România.

Implementat la nivel național, proiectul “Ciripituri în Natură” face parte din Educatedra, platformă online de educație alternativă incluzivă, ce oferă acestor copii acces la materiale de studiu digitale și tactile, integrate adaptate nevoilor și capacității lor de înțelegere.

Cu această ocazie, te invităm și la un atelier de ornitologie organizat în aer liber. Vei putea experimenta cot la cot cu copii nevăzători, cum se simte tactil o planșă, ce texturi au diferitele părți ale păsărilor naturalizate sau cum comunică prin triluri păsările din jurul nostru.

Unde: Grădina Tratoriei della Nonna, Str. Popa Nan nr. 5, Bucureşti

RSVP gilbert.iscu@natural-pr.com sau la telefon 0721 28 44 28, până pe 2 noiembrie.

Cu prietenie,

Asociatia Tandem

Comunicat de presă

“Ciripituri în natură” - proiect de educație incluzivă prin tehnologie digitală și ateliere senzoriale


București 3 noiembrie 2020 - Asociația Club Sportiv Tandem Arena și Fundația Orange au prezentat astăzi în cadrul unui eveniment găzduit de Grădina Trattoriei della Nonna, rezultatele proiectului “Ciripituri în natură”, platformă pilot multisenzorială pentru științele naturii, dedicată copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere, integrați în școli speciale sau în învățământul de masă. 

Proiectul a fost posibil prin intermediul unui grant în valoare de 56.400 lei, sumă acordată de Fundația Orange în cadrul programului “Lumea prin Culoare și Sunet”, cel mai mare fond de finanțare dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România. Citește despre proiect...

O componentă importantă a proiectului “Ciripituri în natură” a fost caravana de ateliere ornitologice , organizată în parteneriat cu muzee locale din 6 orașe cu importante comunități de copii nevăzători - Bucuresti, Buzău, Bacău, Galați, Cluj Napoca și Brașov. Pentru copiii cu deficiențe de vedere, lecțiile de istorie naturală au devenit interactive, experiențiale; copii au explorat tactil păsări vii și păsări împăiate, pene, cuiburi sau ouă și au ascultat și au recunoscut trilul păsărilor în mijlocul naturii.

Află mai multe din jurnalul video al caravanei.