Platforma Idea-Isa

Integrare și Dezvoltare prin Educație Alternativă

Despre platforma Idea-Isa

Platforma IDEA - Integrare și Dezvoltare prin Educație Alternativă

Platforma IDEA - Integrare și Dezvoltare prin Educație Alternativă - este o platformă educațională accesibilă persoanelor cu deficiențe de vedere. Aceasta își propune să aducă sub același click materiale educative acoperind o gamă largă de subiecte și materii școlare.

Toate materialele din cadrul platformei sunt accesibilizate (auditiv și vizual), astfel încât să corespundă nevoilor persoanelor nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere.

Conținut divers interactiv

Platforma on-line este alcătuită din lecții de istorie, probe de evaluare, jocuri interactive de tip quiz, precum și povești ce își propun să redea într-o manieră cât mai bogată cele mai importante momente ale istoriei românilor.

Cartea adiacentă platformei cuprinde hărți și planșe 3D, ce vin în completarea materialelor on-line. Aceasta a fost gândită cu scopul de a scoate din istorie cele mai bătute drumuri, cele mai puternice granițe sau cele mai strălucitoare armuri și de a le aduce mai aproape de copii și adulți deopotrivă, curioși într-ale istoriei.

Împreună învățam mai mult

Cu toate acestea, IDEA-ISA este mai mult decât o platformă on-line; reprezintă o comunitate compusă din oameni frumoși și diverși, strânși laolaltă de dorința de a redescoperi tainele învățarii online.

Istoria prin Sunet și Atingere

ISA sau „Istoria prin Sunet și Atingere” este primul capitol al platformei IDEA și ne invită să aruncăm un ochi (sau să aplecăm o ureche) asupra istoriei românilor. Proiectul este format din platforma on-line (idea-isa.ro) și o carte de istorie în format fizic, adiacentă platformei.

"Ciripituri în natură"

Al doilea proiect, pe care îl încheiem zilele acestea, se concentrează pe istoria naturală, mai precis pe o zonă a ei foarte dragă și apropiată persoanelor cu deficiențe de vedere: ornitologia. Toți iubim cântecul păsărilor, dimineața sau noaptea târziu, dar pentru o persoană nevăzătoare sau slab văzătoare păsările punctează fiecare plimbare în parc sau în pădure. 

 

Cursul online disponibil pe platformă este compus, ca și cursul anterior, din materiale despre zece păsări iconice pentru România, cu prezentări, sunete specifice, și planșe tactile.